Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Mocheta versus Covor - ce sa alegem

Postat de covorino 24.04.2020 0 Comentarii Articole Informative,

 

In momentul in care ne gadim sa alegem covoare de calitate pentru casa noastra, va fi nevoie sa avem in vedere mai multe aspecte care vor contura clar alegerea pe care o vom face.
In primul rand avem nevoie sa stim ce suprafata din podea trebuie sa fie acoperita, de aceea, in cazul in care exista nevoia de a avea toata podeaua imbracata, atunci vom alege mocheta profesionala.
De asemenea, in cazul in care traficul in zona respectiva va fi mare, este necesar sa utilizam mocheta, deoarece aceasta este mult mai rezistenta la tocire decat covoarele obisnuite.


Montarea mochetei poate fi facuta de catre profesionisti, aceasta ramanand in decursul timpului perfect lipita si intinsa pe podea, avand inclusiv margini si zone de trecere care vor contribui la siguranta in utilizare, precum si la longevitatea acesteia.
In general, mocheta profesionala va putea fi utilizata pentru mai mult timp, fiind rezistenta si usor de intretinut, de asemenea putand fi amplasata in orice loc al casei si montata peste orice suprafata.


In cazul in care se doreste improvizarea unei zone in care sa se intre incaltat, atunci mocheta poate fi alegerea cea mai buna, iar intretinerea acesteia va fi facuta cel mai probabil de catre un personal calificat care poseda mijloace aferente.
Stilul mochetelor presupune de obicei existenta unei singure culori, de obicei neutra, care va fi aleasa in cele mai multe cazuri astfel incat sa nu iasa prea mult in evidenta.

Covoarele pot fi diferite de mochete in anumite privinte, in sensul ca vor oferi o senzatie mai placuta la atingere, avand o suprafata mai fina, delicata.
Structura covoarelor de casa este in general mai putin rigida decat cea a mochetei, acestea sunt produse mai fine, cu aspect placut, destinate unui trafic ceva mai moderat.


Stilul covoarelor se va fi ales in functie de decorul camerei in care vor fi amplasate, de aceea acestea exista o gama de motive si culori destul de variata.
Covoarele clasice pot fi amplasate in casele cu decor mai elegant, fiind in general preferata de catre persoanele mature.
Covarele moderne sunt cel mai adesea preferate de catre persoanele tinere care isi amenajaza un decor inspirat din cele mai recente trenduri in domeniu.


Covoarele pot fi intretinute foarte usor de catre utilizatorii casnici, fiind necesara decat aspirarea frecventa, precum si, ocazional, curatarea cu produse specifice, usor de utilizat.

In concluzie, alegerea covorului sau a mochetei potrivite se va face in functie de nevoia pe care trebuie sa o satisfaca.

 

Etichete: covoare

Lasa un comentariu

Secretele adevaratelor covoare persane

Secretele adevaratelor covoare persane

covorino 25.04.2020 0
 Covoarele persane sunt cele mai celebre covoare din lume, cu o istorie care dateaza de peste 4000 de ani pot fi unele dintre cele mai scumpe si exclusiviste produse creeate manual. In vremea Imperiul...
Citeste mai mult
Originea si istoria covoarelor

Originea si istoria covoarelor

covorino 25.04.2020 0
 Inca de la inceputul civilizatiei, oamenii au cautat sa se separe de podeaua rece, utilizand iarba uscata sau blanurile animalelor vanate, cu scopul de a castiga mai mult confort in cadrul habitatulu...
Citeste mai mult
Mocheta versus Covor - ce sa alegem

Mocheta versus Covor - ce sa alegem

covorino 24.04.2020 0
 In momentul in care ne gadim sa alegem covoare de calitate pentru casa noastra, va fi nevoie sa avem in vedere mai multe aspecte care vor contura clar alegerea pe care o vom face. In primul rand avem...
Citeste mai mult